Sorting
Source
Katalog zbiorów
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Status
available
(1)
Branch
Wypożyczalnia
(1)
Author
Cabot Sandra (1952- )
(1)
Grabska-Siwek Barbara
(1)
Siwek Grzegorz
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Subject
Alergia pokarmowa
(1)
Jelita
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Układ trawienny
(1)
Genre/Form
Przepisy kulinarne
(1)
1 result Filter
Book
In basket
Często słyszy się powiedzenie `Jesteś tym, co zjadasz`Doktor Cabot nie zgadza się z takim stawianiem sprawy, można, bowiem przestrzegać dobrej diety, ale jeśli wątroba, trzustka, żołądek czy jelita nie funkcjonują prawidłowo, wtedy nie wykorzystujemy optymalnie składników odżywczych zawartych w zdrowym pokarmie. Autorka przedstawia w książce wyniki najnowszych badań i metody pokonywania powszechnych problemów z jelitami, takich jak uciążliwe gazy i wzdęcia, cuchnący oddech, zespół jelita drażliwego, zaparcia, pasożyty, kandydoza, wrzodziejące zapalenie okrężnicy, refluks przełykowy, zgaga, osłabione trawienie, nietolerancja glutenu, alergie pokarmowe, zespół nieszczelnego jelita, schyłkowość jelit, zaburzenie pracy trzustki i wiele innych. W książce tej znajdziemy 150 przepisów na potrawy przyjazne dla jelit, smaczne śniadania, obiady i kolacje oraz przekąski i łakocie. W publikacji nie zabrakło też przepisów na potrawy bez glutenu, mleka, orzechów i cukru, z myślą o osobach o delikatnym żołądku, a także informacji o diecie zawierającej mało substancji określanych skrótem FODMAP.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again