Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(1)
Autor
Cabot Sandra (1952- )
(1)
Grabska-Siwek Barbara
(1)
Siwek Grzegorz
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Alergia pokarmowa
(1)
Jelita
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Układ trawienny
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Często słyszy się powiedzenie `Jesteś tym, co zjadasz`Doktor Cabot nie zgadza się z takim stawianiem sprawy, można, bowiem przestrzegać dobrej diety, ale jeśli wątroba, trzustka, żołądek czy jelita nie funkcjonują prawidłowo, wtedy nie wykorzystujemy optymalnie składników odżywczych zawartych w zdrowym pokarmie. Autorka przedstawia w książce wyniki najnowszych badań i metody pokonywania powszechnych problemów z jelitami, takich jak uciążliwe gazy i wzdęcia, cuchnący oddech, zespół jelita drażliwego, zaparcia, pasożyty, kandydoza, wrzodziejące zapalenie okrężnicy, refluks przełykowy, zgaga, osłabione trawienie, nietolerancja glutenu, alergie pokarmowe, zespół nieszczelnego jelita, schyłkowość jelit, zaburzenie pracy trzustki i wiele innych. W książce tej znajdziemy 150 przepisów na potrawy przyjazne dla jelit, smaczne śniadania, obiady i kolacje oraz przekąski i łakocie. W publikacji nie zabrakło też przepisów na potrawy bez glutenu, mleka, orzechów i cukru, z myślą o osobach o delikatnym żołądku, a także informacji o diecie zawierającej mało substancji określanych skrótem FODMAP.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej